Monday, 16 November 2015

Mr. Zack a.k.a Mr.Z

Views
Assalamualaikum .. Salam sejahtera..
Hollllaaa sahabat.. Hurmm lama tak ngadap benda alah nie.. kalau dia bole bercakap.. dh bising dh sbb bersawang.. sja ta ad bnda nk buat.. ibu suruh buat kerja dia. ta tawu nk buat.. ye la kerja surat mnyurat pejabat dia mna la ak tawu.. sruh taipkan slin blik ak mampu la nak buat.. hurmm ta ad ap nk ckap nie.. saja la nk story mory kisah ssorg nie.. sedar ta sedar dah hampir tiga tahun ak mnyimpan rasa.. banyak kali dah hati ak mnyanyi..

"kata hati merayu ak pergi meninggalkan diri mu tapi ku takk....."

hurmm.. 

Bermula ak dalam suatu kelas .. bukan kelas mata kredit la.. masa tu ak sem 3.. dia dah sem 6 ta silap aku.. haha.. ak pn ta pasti sgt mcm ne bnda mcm ni bleh jdi.. niat hati nya usha2 je.. ta ad la smpai nk masukkn dlam hati.. dan ta tefikir pun yang akan belanjutan.. yang berlanjutan ny sbb kakk rumah sewa ak sekelas dgn dia.. ak pun ta tawu mula2.. ak ta tawu nma dia, ak ta tawu dia klas ap, ak ta tawu dia sem berapa dn ak ta tawu ap2 pasal dia.. sampaii laaa.. ak tengok gamba klas kakk rumah ak tu.. yaa 'ter' jerit ckit masa ak tgok gmba tu ad gmba Mr.Z nie.. masa tu ajet2 'innocent' laa.. ta pndai nk cover haa.. riuh la rumah mlm tu gadis2 nie kacau2 aku.. alahaiii.. ak terkejut je sbb baru tawu dia nie bdak jabatan awam..  bknnya ak excited sbb ada dia.. ta ap la..lyan kn je la.. dah tiap kali kelas nmpak dia..kakak2 rumah plak dok sebut2 nma dia.. hurmm.. tersemat la ckit nma dia kt hati nie haa..

Masa berlalu.. 

ak ta aspect yang kakak umah ak ni bole bg tawu kt dia yaannngggg ak ni ad hati kat diaaaaaa ... yes ak ingt diorg main2.. sbb.. ye la tak kn diorg bg tawu.. nop .. ak ta percaya.. haha.. ak ta ad la ckp ap yg jd seterusnya tu sbb kmi ad jodoh.. tp...ye laa..pertemuan perpisahan tu kn Allah yg tntukan.. 

Walaupun kakak rumah ak ni dok bsing2 ak dgn dia.. namun begitu.. ta pernah skali pun ak contct dia or brcakap dgn Mr.Z nie.. smpai la satu masa nie.. ak nk confirmation utk ahli persatuan datang meeting.. n ak kne contact la sorg2.. smpai la no dia.. eh ak ta tawu erk tu nmber dia.. sbb ak mmg ta ad nmber dia.. nmbe yg ak dpat tu pn sbb diorg dlam group whatap persatuan.. ak pn ta ambik kesah sgt masa tu sapa yg ad dlm group persatuan tu..msj ak sama je ..ak just forward kt nmber2 je.. ak tanye dia dtg or ta.. utk sopan yes la ak knal kn diri ak sapa.. n dia tnye.. nie yg dok srumah dgn a*** ke? lalala ... crraabb.. sudah.. dia nie sapa? ap hal dia nie tnya ak mcm tu..? dia knal ka sapa bdak rumah ak? yaa bendoi ta bendoi la.. ak mmg ta tpikir ta tedetik yang dia tu Mr.Z.. hai la hatiiiii... ak dri tngah bring golek2 trus lompat bangun pngil kakak rumah ak.. kak a******** ni nmbe dia ke? dp whatap nie dp dia ka.. pleasa say noooooo.. unfortunately.. yes dear.. 

Baru kau tawu erti hidop gilaaaaa....

Haaa..baru ketaq lutut ta tawu nk taip ap dah kt hp tu.. masa kwan2 hg jumpa crash diorg hg kutuk diorg.. skrg kena kat batang hidung baru tawu knapa kapal blayar kat atas airr.. haaa ta ad kne mngena.. seronok kakk umah ak gelakkan ak.. malas ak nk ingt masa dia glak tu.. ak dh relaxx.. ak nk tawu dia dtg ke ta je sbb nk kira mkanan.. ok.. dia dtg..lalalalalalala.. der..juai mahal ckit.. hahaha.. tu je la yg ckp dgn dia pun..pastu smbung golek2 kt tilam.. huih.. debaq lagi haaa.. 

Hari yang dinanti..

Ttiba dia ckap dia ta dtg.. sbb kne balik kampung.. alllaaaaaaaa... dh la dia akhir sem.. mna ad event jmpa sama2 dah.. waaa.. jgn la.. ak dh la ta bole nk bcakp dgn ko..? aduhaaiii..knp ta dtg..? nk tulis mcm tu.. tp .. ta la.. hahaha.. cover girl.. jgn nmpak sgt.. ta pa la .. simpan hp.. ak dok je la dpan pntu jd pnyambut ttamu .. dok sambut2.. sonok sgt snyum kt org yg dtg.. ak mcm knal susuk tubuh yang berdiri tepi moto tu.. td tu bnyi moto faiz.. blakang dia bwak sapa? ok pedulikan.. tapiii taa.. sapa baju merah tu.. hurm.. ak mcm knal cara pergerakn tu.. hurrmm.. ta laa.. dia blik kampung.. haiishh lampu ta ad plak kt ctu.. cpat la jalan.. ookeeyyy... pencahayaan makin ketara.. ak makin nmpak sapa empunya baju merah tu.. hurrmm..jengg jenngggg.. hahahaha.. nak jatuh jantung aku haaa.. slow2 je dia dtg kat ak..dia senyum ..lalalalalalala.. dia tipu akuuuuuu... dia datang laaa.. hehehe.. event berakhir dgn tenang.. ak je yg ta keruan .. 

Hurmm.. itu la first time ak dgn dia brkomunikasi dgn terang tp secara senyum dn senyum je la..hehe..bole la dri ta ad langsung.. nk lebih2.. ak pn bkan ny brani sgt.. okeyy hold jap..

Dah ta tawu nk ckp nie.. memory seterusny.. nnti la..  The End .. Thanks Mr.Z sbb dtg event tu utk takhir kali nyaa..





0 kata-kata indah:

Post a Comment